Farsang

Tisztelt Szülők!

Az idei évben február 7-én és 14-én tartottuk a farsangi bálokat. Mindkét napon ötletes, színvonalas produkciókat láthattunk. A nagyon jó hangulatú bálokon a szülői munkaközösség tagjai gondoskodtak a finomabbnál finomabb falatokról. A két bál tiszta bevétele 885.835 Ft, amely összeget iskolánk alapítványának számlájára befizettünk.

Köszönjük a szülők támogatását, felajánlását, munkáját, mellyel nagyban hozzájárultak a bálok sikeréhez, a magas bevételhez.

Hajdú András
igazgató

Alsós farsang

Kedves Szülők!

Az alsó tagozat farsangi bálja február 14-én délután két részletben kerül megrendezésre. Pénteken délelőtt ezért csak ügyeletet biztosítunk azoknak a tanulóknak, akik előzetesen igénylik.

Ügyelet: 6.30-tól lehetőség szerint 13.30-ig.

Azokat a gyerekeket, akikért nem tudnak fél kettőig jönni, átkísérjük a 14.00-kor kezdődő farsangi mulatságra. Az étkezést központilag mindenkinek lemondtuk. Ezért aki ügyeletet kér, az enni-innivalóról maga kell, hogy gondoskodjon.

Kicsik farsangja (1-2. évfolyam):

  • Az 1-2. évfolyam tanulóinak a beöltözés 13.30-tól a főépületben a kijelölt tantermekben lesz (az ajtókon jelöljük, hogy melyik osztály hol öltözik).

  • Jelmezes felvonulás kb. 14.00-től 14.30-ig.

  • Ezt követően játék, büfé, tánc,  majd a  tombolahúzás 15.30-tól, a kicsiknek a farsang 16.00-kor ér véget.

Nagyok farsangja (3-4. évfolyam):

  • A 3-4. évfolyam 16.30-tól öltözhet a kijelölt termekben szintén a főépületben.

  • Jelmezes felvonulás 17.00-től 17.30-ig.

  • Ezután játék, büfé, tánc, majd a tombolahúzás 18.30-tól. A nagyok karneválja 19.30-ig tart.

A kicsik tombolája fehér színű, a 3-4. évfolyamé színes. Az első részben csak fehér tombolát húzunk, a másodikban csak színeset.

Ezért kérjük figyeljék majd a gyűjtőládákat!

Bármilyen címletű támogatójegy egy felnőtt belépőjegynek felel meg.(Felnőtt belépő: 300 ft; Iskolán kívüli tanulók belépője 6 éves kor felett: 200 ft)

Tudnivalók a felsős farsangról

A felső tagozatos farsangi bált 2020. február 7-én, pénteken, délután 4-től este ½ 8-ig rendezzük.

Ezen a napon az első 4 órát tartjuk meg, ezután ebéd és napközi lesz.

Az iskola jelenlegi tanulóinak a belépés ingyenes, minden más vendégnek a belépő ára 300 Ft. 

Ha valaki támogatójegyet vásárol, nem kell már a belépőjegyet vennie, az már belépésre jogosít. (Egy darab, bármilyen címletű támogatójegy csak egy belépőt vált ki.)

Támogatójegyet az osztályfőnököknél a hét folyamán lehet vásárolni, illetve a farsang napján a helyszínen a bejáratnál.

A tombola ára 100 Ft. A tavalyi játékhoz hasonlóan az idén is NEM NYERT felirat vagy egy SZÁM (nyeremény száma) lesz a tombolajegyeken. A nyertes cédulákat egy meghatározott időpontban lehet majd beváltani a nyereményekre.

Az idei farsangi bálunk fő viselete a KALAP lesz, bármilyen fazonú, stílusú kalap hordható.  A játékok, versenyek is ehhez a témához kötődnek.

A farsang teljes bevétele az iskola alapítványát támogatja.

 

“Szeretlek Magyarország”- Kultúra napi vetélkedő

Immár hagyománynak tekinthető iskolánkban, hogy minden év januárjában a kultúra napján a rádiós műsoron kívül, egy játékos vetélkedőre hívjuk iskolánk felsős diákjait.

Beugró feladat is tartozik a vetélkedőhöz, mely most a „Book Spine Poetry” azaz Könyvgerinc költészet volt. Osztályonként maximum két szabad vers „megírására” nyílt lehetőség a könyvek segítségével. Ennek eredményeit közkincsé is tettük iskolánk felsős aulájában.

Az idei évben az alapötletet a Szeretlek Magyarország televíziós vetélkedő adta. Ennek mintájára itt is szerepelt Vaktérkép, Iskolapad, Szóbeszéd. Utóbbi igazi vidám perceket okozott, hiszen visszaadni egy olvasott szöveg tartalmát nem is olyan egyszerű feladat. Az emoji versek pedig, bár ismert sorokat rejtettek szintén okoztak némi fejtörést a vetélkedőn résztvevő diákjaink számára. Lezárásként pedig Ki nevet a végén? mintájára tippelni lehetett érdekes és Magyarországhoz kapcsolódó adatokra. Bár hordó pörgetés nem volt, a jól tippelők a szerencsekerék megforgatásával értékes plusz pontokhoz juthattak.

A vidám percek hamar véget értek, de valamennyi résztvevő az élményeken kívül sem távozott üres kézzel. Reméljük valamennyien jól érezték magukat és jövőre újból találkozunk egy hasonlóan izgalmas és érdekes vetélkedővel.

Halmágyi Nóra