Alapítványi támogatás

Tisztelt Szülők!

Lezárult az alapítványi támogatás befizetésének határideje. Az idei évben alapítványunk 462.500 Ft támogatást kapott Önöktől.
Köszönjük szépen a támogatást, amelyet az idei évben is a tervezett programok megvalósítására szeretnénk fordítani. Az idei évi tervekről iskolánk honlapján részletesen olvashatnak.

Köszönettel:
Hajdú András
igazgató

Papírgyűjtés

Az idei tanévben az őszi papírgyűjtés október 2-3-4-én volt. Bár az idő nem volt kegyes hozzánk, ennek ellenére tanulóink és a szülők ezúttal is kitettek magukért. Saját mérésünk szerint a három napon összesen 25688 kg papírhulladékot gyűjtöttünk (9945 kg az alsó tagozatosok, 15743 kg a felső tagozatosok teljesítménye). A várható bevétel valamivel több lesz, mint fél millió forint, ebből az összegből 100.000 Ft-ot az alsó tagozatos osztályok között, 150.000 Ft-ot a felső tagozatos osztályok között osztunk szét, a fennmaradó összeget pedig alapítványunk számlaszámára fizetjük be.

Köszönjük tanulóink és a szülők segítségét, munkáját!

Hajdú András

igazgató

16. Szecsői Futónap gyerekszemmel

A szeptember 30-án iskolánk részt vett a 16. Szecsői Futónapon, mely a hagyományoknak megfelelően változatos futótávokon és korosztályokban került megrendezésre.

Ezen a napon borús reggelre ébredtünk, de ez sem állított meg minket attól, hogy idén is Szecsőre látogassunk egy vidám futóversenyre. A Halászkert étterem előtt találkoztunk, majd egy külön busszal el is indultunk. Fél órás út elteltével meg is érkeztünk. Még volt egy kis szabadidőnk a versenyekig, ez alatt az idő alatt tanáraink beneveztek minket a különböző versenyszámokra, mi pedig megreggeliztünk. Közülünk, először a serdülők futottak, majd következett a gyermek II-es kategória, lányok és fiúk együtt futották le a kiszabott távot. Ezután a váltóversenyek következtek. Mindkét korosztályban 3-3 csapattal versenyeztünk. Miután ezzel is végeztünk, aki akart, a párok futásában is részt vehetett.

Eredményhirdetés következett, ahol a következő eredmények születtek:

Gyermek II.:     

III. hely:  Borsó Kriszta

V. hely:  Vágó Nóra

Serdülő-leány:   

II. hely: Lovász Eszter

III. hely: Balog Regina

IV. hely: Pupp Zsófia

V. hely: Molnár Erika

VI. hely: Szilágyi Réka

Serdülő-fiú:   

III. hely: Lilik Péter

IV. hely: Jandó Szilárd

V. hely: Fekete Tibor Endre

Váltó-gyermek II.:   

III. hely: Borsó Kriszta, Magyari Márk, Posta Panna, Pupp András

Váltó-serdülő:  

I. hely: Jandó Szilárd, Lilik Péter, Balog Regina, Pupp Zsófia

II. hely: Agócs Dominik, Rábel Bence, Lovász Eszter,  Szilágyi Réka

Tanáraink elnyerték a Legaktívabb testnevelő címet, hiszen iskolánkból 48 diák vett részt ezen a rendezvényen. Jutalomból a „csapat” egy csokoládétortát kapott, melyet jóízűen elfogyasztottunk.

Összességében jó nap volt, nagyon jól éreztük magunkat. Elhatároztuk, ha jövőre is lesz lehetőségünk mindenképp ellátogatunk ide.

Köszönjük Éva néninek és Tercsi néninek, hogy elvittek minket.

Vályi Anna, Pupp Zsófia

Jutalomkirándulás

A Fekete István Általános Iskola alsó tagozatos diákjai közül azok, akik a 2017/2018-as tanévben kitűnő tanulmányi eredményt értek el, jutalomkiránduláson vettek részt október 1-jén. A 46 gyermek izgatottan várta ezt a napot, ami egy egész tanévben nyújtott kiemelkedő teljesítmény elismerésének része volt. Az időjárás kegyesnek bizonyult hozzánk: kicsit hűvös, de kellemes kiránduló időben volt részünk. Az érdi Noel tanyára kényelmes autóbusszal utaztunk. Az állatpark dolgozói kedvesen fogadtak és a népes gyermeksereg életkorához, érdeklődéséhez igazodva kalauzoltak bennünket. Tanulóink felelevenítették, rendszerezték és bővítették eddigi ismereteiket. Alkalmuk volt megfigyelni oroszlánt, emut, simogathattak strucc csibét.  A sólymokat, szurikátákat táplálkozás közben is láthatták. A legnagyobb tetszést az ara papagáj aratta, ami néhány gyermek vállán hajlandó volt megpihenni. Ezt követően pár hetes uhut simogathattak. A park épített környezete lehetőséget biztosított a tízórai elfogyasztására és egy kis önfeledt játékra is. A gyerekek körében népszerűek voltak a Magyarországon honos állatok: a kecskék, juhok, mangalicák, szamarak, pónik és az egzotikus állatok is: a tevék, bölények, mosó-és ormányos medvék, kenguruk, aranyfácánok, stb. Az eseménydús nap gyorsan eltelt. Többen elmondták, ebben a tanévben is mindent megtesznek azért, hogy jövőre is kirándulhassanak! Kicsit elfáradva, de élményekkel gazdagodva értünk haza.

Jó hír azoknak, akik a kitűnő eredményt nem tudják teljesíteni: ebben a tanévben iskolánk új kezdeményezést indít. Azok a tanulók, akik az előző tanévben elért tanulmányi eredményükön jelentősen javítanak, vagy kiemelkedő teljesítményt nyújtanak sport, művészetek terén, az osztálytársak és a pedagógusok jelölése alapján szintén részt vesznek egy jutalomkiránduláson.

Katona Lászlóné

Csiszár-Szokoly Izabella