“Hol vagytok, ti régi játszótársak?” – Tovatűnt 100 év…

Kedves Barátaim!  Kedves Gyerekek!

2020 szeptemberében lettem kerek 100 esztendős. 1920. szeptember 1-je óta tölti be termeimet a gyerekzsivaj, a csengő hangja és a nyári csend. Megszámolni sem tudom, hány diák koptatta a padjaimat, hány tanító és tanár okította és nevelte a gyerekeket az elmúlt évtizedekben. Mindig örömmel álltam mellettetek és felettetek, de hamarosan búcsúznom kell.

Az egyik szemem sír, a másik nevet. Sír, hiszen véget ér számomra egy sokszor nehéz, de rengeteg szép emlékkel teli korszak. Nemsokára utódom, egy megújult iskola szolgálja a tudás átadását a jövő gyermekeinek. Nevet, mert megértem ezt a szép kort, és együtt ünnepelhetek Veletek!

Kérlek Benneteket, hogy a születésnapomra küldjetek nekem egy postai levelezőlapot, bárhol is éltek a világban! Kérem, hogy írjátok rá a lapra a neveteket, az osztályfőnökötök nevét és az évet, amikor elballagtatok. Ha pedagógusként ismersz, kérlek, írd meg nevedet, mettől meddig tanítottál itt, és az akkori iskolaigazgató nevét! Írjátok meg néhány mondatban kedves emlékeiteket is!

Izgatottan várom soraitokat!

Postai címem:
Gyömrői Fekete István Általános Iskola
Gyömrő, Kossuth Ferenc u. 5-7., 2230

Összefogás Leviért!

Kedves Szülők és Gyerekek!

A 6.b osztály Mága Levente, 9 éves kisfiú számára műanyag kupakokat gyűjt. Levente egy súlyos genetikai izomsorvadásos betegséggel küzd. A számára szükséges speciális ABR Fascia terápia évenkénti ára közel 800.000 Ft, amit a család segítség nélkül nem tud előteremteni. Nagyon fontos lenne, hogy a szükséges összeg minél előbb összegyűljön. Sajnos, Levi már nem tud egyedül közlekedni az izomgyengeség miatt.

Kérjük, ha tehetik,  küldjenek be műanyag kupakokat az iskolába. A főépület aulájában található dobozba lehet bedobni vagy – ha nagyobb mennyiségről van szó – a tanáriban is le lehet adni.

Köszönjük a segítséget!

6.b osztály

COVID információk

Tisztelt Szülők!

Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy iskolánkban az elmúlt héten október 5-től 9-ig újabb fertőző megbetegedés nem történt.

Továbbra is kérem a fertőzés megelőzése érdekében hozott rendszabályok betartását, a gyakori fertőtlenítést, az alapos kézmosást, papírzsebkendő és papírtörlő, valamint az orrot és szájat eltakaró maszk használatát.

Tisztelettel:

Hajdú András
igazgató

Tájékoztató a szeptember havi ebédbefizetésről

TÁJÉKOZTATÓ

Az iskolai étkezés térítési díját átutalással is lehet rendezni.

Az adott hónap befizetési összegét a napközis nevelők küldik el a szülők részére.

Az átutalás összege a készpénzes pótbefizetés napjáig kell beérkezzen, kizárólag addig a napig fogadjuk el!

A kedvezményezett neve: GYÖMRŐ VÁROS ÖNKORMÁNYZAT

A kedvezményezett számlaszáma: 11742197-15392017-02130000

Az átutalás közleményében kötelező feltüntetni:

  1. a gyermek neve
  2. az iskola rövidítése (pl: WSÁI – Weöres Sándor Ált. Isk., FIÁI – Fekete István Ált. Isk., RFÁI – II. Rákóczi Ferenc Ált. Isk.)
  3. az osztály (pl: 3/c, 2/a, 5. o.)

A nem megfelelően indított utalás minden esetben visszautalásra kerül a fizető fél számlájára!

Az átutalással rendezett térítési díjak befizetéséről szóló számlákat a gyermekek iskolájában a napközis nevelőktől lehet átvenni.

Aktuális információkat a következő helyen találnak:

  • gyomro.hu
  • iskolák honlapja
  • iskolákban kifüggesztett plakátok