Felhívás!

Tisztelt Szülők! Kedves volt Feketés Diákok!

Reményeink szerint iskolánk a közeljövőben megújul, megszépül, bővül. Jelenlegi tanítványain szülői illetve régebbi tanítványaink közül olyan tervezői gyakorlattal rendelkező építészmérnököket keresünk, akik tapasztalatukkal, ötleteikkel segítenek nekünk új iskolánk tervezésében. A segítő szakemberek jelentkezését a 06-20-544-0771-es telefonszámon, vagy a hajdua@fekete-gyomro.sulinet.hu e-mail címen várom.

 

Köszönettel:

Hajdú András

igazgató

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Fagyi nap

Nagy sikert aratott idei fagyi napunk is. Sikerült jó meleg nyári napot kifognunk erre a programra, így a fagyik már 12 óra előtt elfogytak.

Ez egy jótékonysági akció volt, hiszen minden eladott gombócból 100 Ft az alapítványunk vagyonát gyarapította.

A tiszta bevétel 96.000 forint lett a két napra összesen.

Köszönjük szépen Marosi Zsuzsanna szülőnek a fagyi felajánlását!

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Erdei iskola

2018. június 4-én az iskola 45 kisdiákja nagy útra indult, hogy néhány napig a budaörsi Csiki Pihenőkert erdei iskolájában folytassa tanulmányait. Hosszú, hónapokon át tartó várakozás után végre elkezdődhetett a nagy kaland.

Megérkezve a táborba mindenki elfoglalta helyét a 12 fős jurtákban.

10 órakor már egy különleges foglalkozáson ültek a diákok. Megismerhették honfoglaló őseink ruházatát, szállását, szokásait, eszközeit. A nyilazást ők maguk is kipróbálhatták, igaz, ló nélkül, de így is kemény próbának bizonyult ez az élvezetes tevékenység. A természet megfigyelésével folytatódtak a foglalkozások. A kertben lévő növények jellemzőit, felhasználásukat tanulták meg, s a megszerzett ismeret birtokában sikeresen töltötték ki később feladatlapjaikat.

Az órák közötti szüneteket a gyerekek a játszótéren, a foci és röplabda pályán töltötték.

Ebéd után izgalmas számháborúban mérkőztek meg a jurta lakói egymással. Kipihenve a harcot, nekivágtak egy hosszabb városnéző túrának, melynek a végén mindenki elfogyaszthatott egy finom fagylaltot.

Visszaérve a táborba, következett a vacsora, majd egy újabb játék, a farkasvadászat. A sok izgalom után fáradtan, de vidáman tért mindenki nyugovóra.

A második nap sajátságos reggeli tornával indult. Majd a reggelit követően a gyerekek részt vettek egy túrán, melynek a végállomása a Törökugrató szikla volt. A meleg ellenére mindenki teljesítette a tanösvény 7 kilométeres távját. A fáradságot a gyönyörű kilátás és az összegyűjtött ásványok feledtették a gyerekekkel.

Délután mindenki készített egy szép nemeztarsolyt, melynek a fém lemezét is maguk díszítették ki speciális szerszámok segítségével.

A számháború ezen a napon sem maradhatott el. Az izgalom a játék éjszakai változatánál érte el a csúcspontját, ahol a számismeret mellett a zseblámpák okos használata nagyban hozzájárult a sikerhez.

Ezen az estén sok gyermeknek először adatott meg, hogy átélje a tábortűz melletti hangulatot. A sámántánc, a közös éneklés örökre megmarad mindenki emlékezetében.

A Csiki Pihenőkert Facebook oldalán az érdeklődők megnézhetik a feketés diákok énekét.

(https://www.facebook.com/csikipihenokert/videos/1983163675035546/

Az utolsó nap tanórái a magyar történelem és a gyógynövények témakört ölelték fel. A diákok kipróbálhatták magukat a rovásírásban. Kezdetben nem is bizonyult egyszerűnek, különösen a fordított írásirány okozott némi fejtörést.

A tábor területén található füves kertből szedett gyógynövényekből a tanulók saját könyvecskét készítettek maguknak. Ügyesen beragasztották a különböző növények leveleit, majd leírták azok neveit, felhasználási területeit.

Ám ezzel még nem ért véget a nap. A vándorló őseink “kenyerét” saját maguk nyújtották ki a gyerekek. Ezeket a segítők megsütötték, s finom lekvárral és fokhagymás tejföllel megkenve tálalták. Mire a gyerkőcök megették a lepényeiket, a busz is megérkezett. Bár szívesen maradtak volna még a táborozók néhány napot, hazaindult a kis csapat.

Ez a néhány nap szép emlékként fog megmaradni a résztvevők emlékezetében.

Képgaléria

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Gyömrő a gyermekek szemével

Kilencedik alkalommal hirdette meg iskolánk, a Gyömrői Fekete István Általános Iskola a Gyömrői Horgász Egyesülettel közösen szervezett rajzversenyét.

Idén, az eredményhirdetéshez és a kiállítás megnyitójához közeli időpont okán arra voltunk kíváncsiak, hogyan látják Gyömrőt a gyerekek.

Hat korcsoportban, az óvodásoktól a középiskolásokig pályázhattak a gyerekek. A nagy számmal beérkezett pályamunkák elbírálásában óvó nénik, általános iskolai tanítók, rajz szakos tanárok, középiskolai rajz szakos tanár, a horgász egyesület részéről pedig Kovács Krisztián ifjúsági felelős segédkeztek.

A kiállításnak és az eredményhirdetésnek a Hankó István Művészeti Központ adott helyet. A díjazott és dicséretben részesülő gyerekek jutalmát a Gyömrői Horgász Egyesület ajánlotta föl.

Köszönöm a gyerekek munkáját, a felkészítő pedagógusok és a szülők segítségét, a zsűri munkáját!

A versenyen az alábbi eredmények születtek:

ÓVODÁSOK

 1. Csető Enikő (Varázskert)
 2. Herrler Emilia (Mesevár)
 3. Urbán Anita  (Mesevár)

KÜLÖNDÍJ: Bóbita óvoda, Süni csoport

 1.-2. OSZTÁLYOSOK

 1. Kovács Kolos (Fekete)
 2. Makrai Márk (Fekete)

Farkas Jázmin  (Fekete)

3. Osváth Fülöp  (Fekete)

Pridalkó Márk   (Fekete)

DICSÉRETET KAP: Szlifka Noel  (Fekete)

Székely Bendegúz  (Weöres)

Federics Kitti  (Weöres)

 

3.-4. OSZTÁLYOSOK

 1. Pákozdi Szonja (Fekete)
 2. Váczi Zsóka (Fekete)
 3. Battyányi Szabolcs  (Fekete)

DICSÉRETET KAP: Gyenes-Bíró Anna (Fekete)

Tóth Sára  (Rákóczi)

Magyar Álmos (Fekete)

Novák Ajsa  (Weöres)

Herrler Júlia  (Fekete)

 

 

5.-6. OSZTÁLYOSOK

 1. Szabó Eszter (Fekete)
 2. Diószegi Ágnes (Fekete)
 3. Tóth Janka  (Fekete)

Szilágyi Réka  (Fekete)

DICSÉRETET KAP: Pásti Jázmin  (Weöres)

Ambrus Anna  (Weöres)

Szabó Zsuzsanna  (Fekete)

Fedor Levente  (Fekete)

7.-8. OSZTÁLYOSOK

 1. Grandpierre Karina (Weöres)
 2. Farkas Bernadett (Fekete)
 3. Marik Viktória  (Fekete)

DICSÉRETET KAP:  Hoffmann Noémi  (Fekete)

Korcsmáros Léna  (Fekete)

KÖZÉPISKOLA

 1. Dinya Krisztina

 

Minden díjazottnak és dicséretben részesülő pályázó gyermeknek szeretettel gratulálunk!

A szervezők nevében: Tóthné Gyetvai Gertrúd

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Látogatás a Zeneakadémián

A Gyömrői Fekete István Általános Iskola tanulói május 24-én a Zeneakadémia épületét látogatták meg.

A kirándulás résztvevői az énekkari próbákat hűségesen látogató diákok és a népdaléneklési versenyek szereplői voltak, akik számára ez a látogatás jutalom volt az iskolánk alapítványa részéről.

Szeretünk énekelni, szeretjük a zenét, ezért látogattuk meg a művészeti oktatás legfelsőbb szintjét képviselő Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetemet, régi nevén Zeneakadémiát. Megtudtuk, hogy kb. 800-an tanulnak itt, a jövő énekesei, hangszeres előadói, karmesterei, népzenetudósai, zenetanárai.
Az épület gyönyörű ólomüveg ablakait, Zsolnai-mázas domborműveit, aranydíszeit, mozaikjait megcsodáltuk, majd egy kis koncerten vettünk részt.
A márvány lépcsőházban megsimogattuk a gyönyörű kobaltkék gömböket, amelyek valamelyikében – a szóbeszéd szerint – a “muzsika szelleme” lakik, ami megsegíti a vizsgákon az akadémistákat.
A téren állva megcsodáltuk az épület homlokzatát, rajta az alapító, Liszt Ferenc szobrával, akinek művészi nagysága adakozó lelkülettel társult, így neki köszönhetjük az ország első felsőfokú zenészképző intézetét.
A gyerekeknek szól az Akadémia “Lisztkukacok” rendezvénysorozata, melyet minden gyereknek ajánlok, akik nemcsak szeretik a zenét, hanem közelebb is akarnak kerülni a megértéséhez.
Rózsahegyi Ildikó
MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone