Tankönyvosztás iskolánkban

Tisztelt Szülők!

Iskolánkban a következő tanév tankönyveit

2017. augusztus 24-én, csütörtökön 13-18 óráig,

2017. augusztus 25-én, pénteken 8-13 óráig osztjuk.

Ahogy fenti cikkünkben is olvashatták a tankönyvek az idei tanévtől minden tanuló részére ingyenesek lesznek.

A tankönyvosztással egy időben mérjük fel a napközis igényeket is, tehát a szülőknek a tankönyvek átvételekor nyilatkozni kell, hogy igénylik-e gyermekük számára a napközi otthonos ellátást a 2017/2018-as tanévre.

Hajdú András

igazgató

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Nyári tábor Magyarkúton

Idei nyári táborunkat a Börzsöny varázslatos erdejében szerveztük meg. Volt részünk viharos jégesőben és verőfényes napsütésben is. Az 55 fős csapat a patak partján elhelyezkedő hangulatos faházakban remekül érezte magát.

Az eltelt egy hét alatt sárkányhajóztunk a Dunán, jártunk Visegrádon a várban és kedvünkre bobozhattunk. Megcsodáltuk a Dunakanyar szépségeit is egy hajóút során. Kisvasúttal elzötyögtünk Királyrétre, majd Kismaroson játszadoztunk a parton. Egy izgalmas városkutató-verseny keretében megismertük Vác nevezetességeit. Jártunk a Sajdik-kiállításon, a hajótörténeti múzeumban, megcsodáltuk a Városháza dísztermét és a világhírű MADI kiállítást is, ezután a gödi strand hűs vizében lubickoltunk. Egy sportos nap keretében lovagi tornát rendeztünk. Levezetésképpen az utolsó előtti napot a Duna-partján, Verőcén töltöttük pancsolással, röplabdázással, homokvár-építéssel, napozással és sok-sok nevetéssel. A rengeteg program mellett elgyalogoltunk a kilátóhoz, a Dunához és egy izgalmas éjszakai csillagtúrán is részt vettünk. Hazafelé ellátogattunk a felsőpetényi bányába, ahol az elemlámpák fényénél lehetőségünk volt ásványokat gyűjteni.

A tábort üzemeltető Kusnyár Zsuzsa néni gondoskodott a finomabbnál finomabb étkekről. Mindnyájunk számára különösen emlékezetes marad az utolsó estén elfogyasztott királyi lakoma.

Szépen lebarnulva, kissé fáradtan, de rengeteg élménnyel gazdagodva jöttünk haza.

Képgaléria

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Nyárindító alkotó táborunk

Az idei alkotó táborunk is remekül sikerült. Minden nap szuper programok voltak.

Az első napon három lehetőség közül választhattunk: néhányan a kutyamenhelyen segédkeztünk, volt, aki a falusi temető elhagyatott sírjait tette rendbe, és többségünk az idősek otthonába látogatott el. Akadt, akinek olyan szerencséje volt, hogy ugyanazzal az idős házaspárral tölthetett el egy délelőttöt, akivel egy korábbi tábor alkalmával már megismerkedett. A délutáni vizes csatákat minden táborozó élvezte.

Másnap mindenki megmutathatta a tehetségét a konyhában, hiszen az ebédet magunk készítettük el. A raguhoz nagyon sok zöldséget pucoltunk, sütöttünk goffrit, muffint és sajtos tallért is ipari mennyiségben. Délután ledolgoztuk a délelőtt felszedett kilókat vicces sorversenyek keretében. Az esti bátorságpróba után nehéz volt elaludni.

Szerdán egy látványos és izgalmas túrát tettünk a Rám-szakadékban.

A csütörtöki biciklitúra igazán kalandos volt. Először az időjárás tréfált meg minket, majd amikor végre elindultunk, egy pedál, majd egy kilyukadt kerék okozott bonyodalmat. A repülőtér közelébe tekertünk egy olyan helyre, ahonnan közelről láthattuk, ahogy a gépek felszálltak. Visszaérkezve finom palacsintával vártak minket azok, akik az iskolában maradtak.

A tábort a hagyományainkhoz híven a nagykátai strandolással zártuk.

Remekül éreztük magunkat az egy hét alatt. Jövőre is ott leszünk!!!!!! :))))))

Szászi Dorka, Kisberk Napsugár és Romhányi Ramóna

Képgaléria

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Ingyenes tankönyvellátás

Kedves Szülők!

A Kormány a 1265/2017 (5.29) kormányhatározat értelmében a 2017/2018. évi tanévben az ingyenes tankönyvellátást egy ütemben vezeti be az 5-8. évfolyam tanulói és terjeszti ki a középiskola 9. évfolyama számára. Az intézkedés értelmében az 1-9. évfolyam valamennyi tanulója alanyi jogon ingyenes tankönyvellátásra jogosult. Az államilag ingyenes tankönyvek tartós tankönyvek lesznek, tehát azokat az iskolai könyvtári állományba nyilvántartásba kell venni és azokat az utolsó tanítási napon a tanulók kötelesek visszaszolgáltatni az iskola könyvtárának. Ez alól valamennyi évfolyamon kivételt képeznek a munkafüzetek és a munkatankönyvek, valamint az első és második évfolyam összes tankönyve.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Kirándulás Farmoson

– Farmosi Vizek Háza, tanösvény –

„A farmosi Természetvédelmi Oktatóközpontot 2006-ban hozta létre a Tápió Közalapítvány abból a célból, hogy a térség természeti értékeit, élőhelyeit, jellegzetes élőlényeit egy helyen mutassa be az érdeklődőknek.” – olvashatjuk a Tápió Közalapítvány honlapján. Június 12-én a feladatmegoldó verseny nyertesei vettek részt kiránduláson. A gyerekek találkozhattak a vizeken élő madarakkal, halakkal, simogathattak teknőst, kézben foghattak békát. Sétát tettek a lápvidék tanösvényén, sok ott honos növénnyel ismerkedhettek meg. A továbbiakban beszéljenek a képek.

Kocsisné Kádár Mária és Ravasz Réka

tanító nénik

(A képek a “Képgalériában” találhatók!)

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone

Álláshirdetés

A Gyömrői Fekete István Általános Iskola pályázatot hirdet fűtő-karbantartói állás betöltésére. Olyan szakmunkás bizonyítvánnyal vagy magasabb iskolai végzettséggel rendelkező, fiatal férfit keresünk, aki gyömrői lakos, kisebb javítási munkálatokat önállóan elvégezni képes, szorgalmas, megbízható.

Bérezés a közalkalmazottak jogállásáról szóló törvény szerinti (bruttó 161.000 Ft).

A munkaidő minden nap reggel 6 órától 14 óráig tart.

Az állás 2017. augusztus 1-vel tölthető be.

 

Jelentkezés: 2017.06.30. 8-13 óráig személyesen az iskola igazgatójánál.

Rövid önéletrajz szükséges, felsorolva az eddigi munkahelyeket és munkaköröket.

MegosztásShare on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInEmail this to someone