Gyereknap

Kedves Szülők!

Május 26-án rendezzük meg iskolánkban a gyereknapot. Szokásainkhoz híven idén is szeretnénk kérni a Szülők segítségét. Ebéd nem lesz ezen a napon, a gyerekeknek szendvicseket és palacsintát készítünk.

Kérjük, aki tud hozzon palacsintát (üresen) illetve tölteléket, vajat, zöldséget és szörpöt. Aki tud segíteni a szendvicskészítésben szeretettel várjuk.

 

Köszönettel:

Nándoriné Szappanos Andrea

XVI. Kele-nap a Fekete István Általános Iskolában

Idén 16. alkalommal rendezték meg a Fekete István nevét viselő iskolák az országos találkozójukat, a Kele-napot. 2006 után, ebben az évben ismét iskolánkat érte az a megtiszteltetés, hogy házigazdaként láthatta vendégül a résztvevőket. Tíz iskolából, megközelítőleg 200 vendég érkezett városunkba.

A Hankó István Művészeti Központban, 10 órakor kezdődő megnyitón, Hajdú András, iskolánk igazgatója ünnepi beszéddel köszöntötte a megjelenteket, kiemelve e szép hagyomány iránti tiszteletét. A tankerület részéről, Farkas Zoltán szakmai igazgatóhelyettes beszédében hangsúlyozta Fekete István szellemiségének ápolását, továbbadásának fontosságát. A beszédeket követően iskolánk néptánc csoportja lépett fel, majd hallgathattunk egy szép verset, végül a diákokból és tanárokból verbuválódott alkalmi kórus, egy színvonalas népdalcsokrot adott át a vendégeknek.

A megnyitó után valamennyi kollégánk aktív közreműködésével, három helyszínen folytatódtak az események. A művészeti központban a néptáncosok és népdalénekesek mutatták be tudásukat, az iskolában vers- és prózamondók mérettettek meg, valamint rajzverseny is zajlott. A harmadik helyszín, a Tófürdő és Tőzeges-tó az akadályversenynek adott otthont. A jó hangulatot a gyerekek biztosították, az esetleges lámpalázat pedig a tanárainkból és a meghívott szakemberekből álló zsűri próbálta csillapítani.

A helyszíneken zajló versenyek mellett, iskolánk már hónapokkal korábban pályázatokat írt ki a részt venni kívánó iskolák számára, melyek között szerepelt a játék- valamint társasjáték-készítés, fotópályázat, irodalmi- és rajzpályázat, prezentációkészítés. Minden pályázat témája valamilyen formában kapcsolódott Fekete Istvánhoz, illetve az őt megihlető csodálatos természethez. A benyújtott pályázatokból kiállítást rendeztünk az iskola aulájában, a játékokat ki is lehetett próbálni. A díjazottak városnéző sétán és kutyabemutatón vehettek részt, majd a Halászkertben elfogyasztott ebéd után, ők is izgulhattak az ünnepélyes díjátadón.

Az esemény zárásaként Horváth Tibor, a Fekete István Irodalmi Társaság elnöke mondott köszönetet a szervezésért. Reményét fejezte ki, hogy továbbra is, évről-évre megrendezésre kerül a Kele nap, ily módon őrizve névadónk emlékét. Az oklevelek és ajándékok kiosztása után, új elemként egy vándorzászlót adtunk át a következő évi házigazdának. A zászló megtervezésére előzőleg pályázatot írtunk ki, melynek győztese az internetes szavazás alapján, iskolánk tanulójának, Rozs Lottinak terve lett. Reméljük, sikerül hagyományt teremtenünk, és a zászló az ország minden „Fekete-sulijához” eljut majd! Jövőre lajosmizsei általános iskola lesz a vendéglátó.

A rendezvény sikeréhez hozzájárult a Monori Tankerület anyagi támogatása, de még inkább a szülői munkaközösség áldozatos munkája. A sok egyéb tennivaló közül talán azt lehetne kiemelni, hogy elláttak bennünket minden földi jóval, rengeteg süteménnyel készültek, az iskolában pedig bográcsgulyást főztek a vendégeknek. Meg kell említenünk iskolánk volt tanulóit is, akik szintén rengeteget segítettek, mind a helyszínek berendezésénél, mind a csoportok koordinálásánál.

Minden támogatónak köszönjük a segítséget, iskolánk tanulóinak pedig gratulálunk a versenyen elért eredményeikhez!

Sósné Szalay Zsuzsanna

Képgaléria

Megnyitó

Záróünnepség

Kutyás bemutató 1.

Kutyás bemutató 2.

Kutyás bemutató 3.

Kutyás bemutató 4.

„Lábnyomunk a világűrben” (Diákpályázat – eredménye)

A Magyar Asztronautikai Társaság (MANT) 2016/2017-es tanévben általános és középiskolásoknak meghirdette a „Takarítás a világűrben” című pályázatát. Az iskolánkból a 11-14 éves korosztályban indult egy csapat, amelynek tagjai prezentációt készítettek „Lábnyomunk a világűrben” címmel. A februárban beadott munkára április végén érkezett visszajelzés, amelyben meghívták a csapatot április 29-én, a Millenárison, a Felfedezők Napján tartandó eredményhirdetésre.

Az iskolánkból benevezett Űrutazók csapata: Romhányi Ramóna és Kovács Karina 6. osztályos tanulók II. helyezést értek el korosztályukban pályamunkájukkal.

Felkészítő tanár: Szabóné Szőcs Erika

Nyári tábor

Az idén június 26-tól 30-ig (hétfőtől-péntekig) rendezzük meg hagyományos táborunkat. Az öt nap programja között szerepel kézműves foglalkozás, vetélkedő, túrázás, akadályverseny, számháború, társasjáték, sportolás, buszkirándulás, kerékpártúra, strandolás Nagykátán, éjszakai bátorságpróba, szalonnasütés.

Táborunkat iskolánk „Együtt az iskoláért” Alapítványa anyagilag támogatja, ezért annak költsége csak 10.000 Ft. Jelentkezni a teljes összeg befizetésével lehet május 31-ig az iskola titkárságán Andi néninél.

5-8. osztályos tanulók jelentkezhetnek. A tábor legalább 25 fő jelentkezése esetén indul, és legfeljebb 45 főt várunk.

 Gyömrő, 2017. május 5.

 Hajdúné Molnár Éva s.k.

       táborvezető

“Játsszunk Fizikát!”

Tanulóink idén is részt vettek a Szegedi Tudomány Egyetem “Játsszunk fizikát!” Országos versenyén.

Elért eredményeik:
II. Balthes László 8. osztály;
III. Bányász Zsuzsanna, Marik Viktória, Romhányi Szabolcs 7. osztály.
Köszönet Szabóné Szőcs Erika fizika tanárnőnek a gyerekek felkészítésért.

Tanulóinknak gratulálunk az elért helyezésekhez!